• darkblurbg
  AutoProfijt Noord / Car-Wash Noord
  De totale service voor uw auto in Delfzijl, Appingedam en heel Noord Oost Groningen
  waar service en kwaliteit nog hoog in het vaandel staan.

 

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan gaat u naar een door de RDW erkend APK-bedrijf. Hier leest u wat u moet doen.

 1. U maakt een afspraak bij een RDW erkend APK-bedrijf. U herkent deze bedrijven aan het erkenningsschild met de tekst 'RDW erkend' en een sticker met daarop de tekst 'APK lichte voertuigen' of 'APK zware voertuigen'.sticker apk zwaar
 2. De APK-keurmeester van het APK-bedrijf keurt het voertuig.
 3. De kosten van de keuring zijn niet vastgesteld en verschillen per bedrijf.
 4. Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport (ook bij een afkeuring).

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. De RDW kan bij een tekort aan onafhankelijke Keuringsinstanties zelf keuringen verrichten en keuringsrapporten afgeven.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen

Gratis herkeuring

Als je auto tijdens de APK bij Car-Wash Noord vof / AutoProfijt Noord wordt afgekeurd, bieden wij je een gratis herkeuring aan. Dit geldt alleen als je de benodigde reparatie(s) bij Car-Wash Noord vof / AutoProfijt Noord laat uitvoeren.

 

Goed om te weten:

 • Je kunt jouw auto al 2 maanden vóór de APK-vervaldatum laten keuren.

 • APK's worden in Nederland niet uitgevoerd op zaterdag of feestdagen. Het aan- en afmelden van een APK bij de RDW kan alleen op maandag t/m vrijdag.

 • Je riskeert een boete als je APK vervaldatum is verlopen en je auto nog niet opnieuw is goedgekeurd. Ook ben je op dat moment niet verzekerd.

   

Controle RDW

De RDW controleert of de APK-keuringen goed zijn uitgevoerd. Dit gebeurt door middel van steekproeven. Is uw auto voor een steekproef geselecteerd, dan bent u verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij uw auto aanwezig.